1-jarige praktijkopleiding tot Atelierpedagoog

Begrijpen met je handen – Onderzoekend leren op school, in de kinderopvang, buiten of in een atelier.ansichtkaart-kris-krasAtelier in een Koffer biedt jaarlijks in oktober een 1-jarige opleiding tot Atelierpedagoog aan. In de opleiding tot Atelierpedagoog wordt vanuit een brede theoretische onderbouwing steeds weer de link gelegd met de praktijk.

Je leert vanuit de werkwijze en visie Begrijpen met je handen hoe je een inspirerend aanbod kunt creëren en voor een rijk creatief klimaat kunt zorgen. Gedurende het jaar word je geadviseerd over het opzetten van een eigen kinderatelier of een atelierplek geïntegreerd in de klas of groep.

Er is veel aandacht voor het aanleggen van een goed gesorteerde materiaal voorraad met geschikt gereedschap en er is materiaal om zelf mee te nemen. Een doorlopende opdracht is dat je tijdens dit jaar regelmatig creatief werkt met kinderen en in de opleiding opgedane kennis zowel qua vorm, communicatie en visie, inzet in je eigen praktijk.

banner-mail-web2

Voor wie

De opleiding is geschikt voor professionals die met (jonge) kinderen werken en/of een creatieve opleiding hebben afgerond, zoals pedagogen, leerkrachten van regulier – en speciaal onderwijs, vakdocenten, pedagogisch medewerkers en kunstenaars. De focus in de opleiding ligt op het jonge kind en basisschoolleeftijd, maar het is zeker ook toepasbaar in voortgezet onderwijs of bij werken met ouderen.

Geïnteresseerd? Kom naar de 2daagse

Als voortraject van de jaaropleiding dienen deelnemers eerst de 2daagse van Atelier in een Koffer te volgen, ter kennismaking met de werkwijze Begrijpen met je handen. De 2daagse is ook los van de jaaropleiding te volgen. Deze wordt 4 x per jaar (feb, apr, jun en okt) in het weekeind gegeven in Amsterdam. Inspirerend en met veel ideeën om direct de volgende dag te kunnen toepassen, zowel op je werk als thuis. Kijk op de website van Atelier in een Koffer voor meer informatie.

Locatie en Data

De opleiding start jaarlijks in oktober in het atelier van Atelier in een Koffer, Celebesstraat 80 in Amsterdam (naast NS station Amsterdam Muiderpoort). In totaal zijn het 9 woensdagen van 10 tot 17 u. De data zijn in 2021 op 6 oktober, 10 november, 8 december. In 2022 gaat het verder op 12 januari, 9 februari, 9 maart, 6 april, 11 mei en 8 juni. Daarnaast zullen er 5 of 6 praktijkdagen zijn die deelnemers tijdens de opleiding zelf inplannen.

Aanmelden en voorwaarden

Je kunt je vanaf 1 maart 2021 aanmelden voor de opleiding die start op 6 oktober 2021 op de website van Atelier in een Koffer. De kosten bedragen € 2500 per persoon, inclusief materialen (à € 300) en reader. Zie ook de website voor vroegboek en samenboek kortingen. Als je vragen hebt, neem dan zeker contact met ons op.

Reacties van deelnemers aan trainingen van Atelier in een Koffer:

Kleurplaat eruit tekening erin! Wat een inspiratie MET visie. Na het volgen van de 2daagse is er hier thuis veel veranderd! We hebben weer echt plezier om met elkaar bezig te zijn, we bouwen, creëren en fantaseren erop los. En dat alles zonder ergens uit willen komen… Er is weer veel meer verwondering voor materialen en elkaar! Ik kijk zelf nu anders tegen creatieve processen aan en mijn dochters gaan ineens weer uit zichzelf tekenen! Ik kan de cursus van harte aanbevelen ook voor alle ouders!”

“Na het volgen van de tweedaagse opleiding bij Atelier in een koffer, wilde ik meer!! Ik ben de 1-jarige opleiding tot atelierpedagoog gaan volgen. Het heeft me veel nieuwe inzichten gebracht over creativiteit. Elke opleidingsdag is een feestje om naar uit te kijken. Voor mij is er een wereld opengegaan en heb echt een andere kijk op kinderen en creativiteit. Titia en Sabine zijn ook superleuke vrouwen die ontzettend veel kennis hebben en dat willen delen!”

“Heerlijk om ondergedompeld te worden in de visie van het sporen maken en het begrijpen met je handen te ervaren. Ook confronterend hoe makkelijk ook ik denk en spreek in termen van mooi en goed, zelfs al ben ik in mijn werk gewend proces-gericht te kijken, denken en stimuleren. “