2daagse cursus voor volwassenen met Kris Kras korting

Begrijpen met je handen – Onderzoekend leren op school, in de kinderopvang, buiten of in een atelier.ansichtkaart-kris-kras

Tijdens het Kris Kras Atelier kan je als ouder de werkwijze Begrijpen met je Handen goed in de praktijk zien. Je zoon of dochter experimenteert hier met verschillende materialen en neemt na afloop van een cursusreeks een eigen sporenboek mee naar huis. Je leert de kracht kennen van het materiaal, de voorbereide ruimte en de oordeelvrije begeleiding van de atelierpedagoog.

Wil je meer weten? Kom naar een 2daagse cursus van Atelier in een Koffer om dit als volwassene ook te ervaren en dieper in te gaan op de achtergrond van deze werkwijze.

In twee cursusdagen wordt deze duidelijke visie op kind en creativiteit onderbouwd en gepresenteerd, onder andere met foto’s en films uit de praktijk. Het gaat hierbij om flow en creativiteit met een kleine c, zonder prestatiedruk maar met ruimte om te ontdekken. Je gaat zelf ook aan de slag op een speelse manier. Met eenvoudige en uitdagende materialen die ook voor kinderen tot de verbeelding spreken. Zoals Paul Klee ooit zei: ‘tekenen is een lijn uit wandelen nemen’. De 2-daagse cursus biedt inspiratie, verdieping en veel praktische handvatten.

De training wordt 4 keer per jaar in een weekeind gegeven in Amsterdam. Voor ouders van kinderen die Kris Kras Atelier doen is er een speciale korting. Geef bij je aanmelding de naam van je kind en de locatie van het Kris Kras Atelier door. Kijk in de agenda van Atelier in een Koffer voor de actuele data. In juni is er ook een 2 daagse scholing in het Engels. Deze kan je ook met de Kris Kras Atelier korting boeken als ouder van een Kris Kras kind.

banner-mail-web2

Jaaropleiding tot Atelierpedagoog

Jaarlijks start in oktober de opleiding tot Atelierpedagoog. Atelier in een Koffer is op een missie voor creativief onderwijs van jongs af aan. Je leert bij deze opleiding vanuit de werkwijze en visie Begrijpen met je handen hoe je een inspirerend aanbod kunt creëren en voor een rijk creatief klimaat kunt zorgen. Gedurende het jaar word je geadviseerd over het opzetten van een eigen kinderatelier of een atelierplek geïntegreerd in de klas of groep.

Er is veel aandacht voor het aanleggen van een goed gesorteerde materiaal voorraad met geschikt gereedschap en er is materiaal om zelf mee te nemen. Een doorlopende opdracht is dat je tijdens dit jaar regelmatig creatief werkt met kinderen en in de opleiding opgedane kennis zowel qua vorm, communicatie en visie, inzet in je eigen praktijk.

Voor wie

De 2daagse en de jaaropleiding zijn geschikt voor ouders en professionals die met (jonge) kinderen werken en/of een creatieve opleiding hebben afgerond, zoals pedagogisch medewerkers, leerkrachten van regulier – en speciaal onderwijs, vakdocenten, pedagogen en kunstenaars. De focus ligt op het jonge kind en basisschoolleeftijd, maar het is zeker ook toepasbaar in voortgezet onderwijs of bij werken met ouderen.

Inspirerend en met veel ideeën om direct de volgende dag te kunnen toepassen, zowel op je werk als thuis. Kijk op de website van Atelier in een Koffer voor meer informatie.

Kris Kras korting en aanmelden 2daagse

Je kunt je aanmelden op de website van Atelier in een Koffer. De 2daagse kost eigenlijk € 425,- maar speciaal voor ouders met een kind bij het Kris Kras Atelier, is er een Kris Kras korting en betaal je maar € 350,- voor het hele weekeind.

Reacties van deelnemers aan trainingen van Atelier in een Koffer:

Kleurplaat eruit tekening erin! Wat een inspiratie MET visie. Na het volgen van de 2daagse is er hier thuis veel veranderd! We hebben weer echt plezier om met elkaar bezig te zijn, we bouwen, creëren en fantaseren erop los. En dat alles zonder ergens uit willen komen… Er is weer veel meer verwondering voor materialen en elkaar! Ik kijk zelf nu anders tegen creatieve processen aan en mijn dochters gaan ineens weer uit zichzelf tekenen! Ik kan de cursus van harte aanbevelen ook voor alle ouders!”

“Na het volgen van de tweedaagse opleiding bij Atelier in een koffer, wilde ik meer!! Ik ben de 1-jarige opleiding tot atelierpedagoog gaan volgen. Het heeft me veel nieuwe inzichten gebracht over creativiteit. Elke opleidingsdag is een feestje om naar uit te kijken. Voor mij is er een wereld opengegaan en heb echt een andere kijk op kinderen en creativiteit. Titia en Sabine zijn ook superleuke vrouwen die ontzettend veel kennis hebben en dat willen delen!”

“Heerlijk om ondergedompeld te worden in de visie van het sporen maken en het begrijpen met je handen te ervaren. Ook confronterend hoe makkelijk ook ik denk en spreek in termen van mooi en goed, zelfs al ben ik in mijn werk gewend proces-gericht te kijken, denken en stimuleren. “