Nijmegen, mobiel atelier op aanvraag – Siënna Willemsen

Atelierpedagoog Siënna Willemsen is vanaf 2021 werkzaam in en rondom Nijmegen. Ze is op zoek naar een vaste locatie in Nijmegen, maar verzorgt ook op aanvraag een Kris Kras Atelier op een school, kinderopvang of culturele instelling in de buurt. Meer info hierover, klik hier. In verband met het gebrek aan een locatie en corona biedt Siënna nu workshops aan bij kinderen thuis. Zodra Siënna een vaste locatie heeft gevonden zal ze ook Kris Kras Atelier op locatie (Nijmegen en/of Huissen) aanbieden, in kleine groepjes van max. 8 kinderen.

Kris Kras Atelier @Home – op aanvraag

Hoe ziet een workshop thuis eruit?

Atelierpedagoog Siënna komt met haar atelierkoffer bij de kinderen thuis, er kunnen ook vriendjes of vriendinnetjes meedoen. Er kan een proefles worden afgesproken en daarna een serie van 3 tot 6 workshops die wekelijks of flexibel plaatsvinden.

Op een tafel of in een speelhoek bouwt Siënna haar Kris Kras Atelier @ home op. De kinderen worden uitgenodigd om met steeds weer andere eenvoudige uitdagende materialen aan de slag te gaan. Geen opdrachten of thema’s, maar eigen onderzoeken en ideeën. De atelierpedagoog speelt in op wat er gebeurt en stimuleert de kinderen tot verdieping in hun proces. Een ouder kan tijdens de workshop aanwezig zijn, in elk geval de eerste keer, om kennis te maken en om de werkwijze te leren kennen. Siënna kan verder ook zonder ouders werken, vaak kijken kinderen erg uit naar de volgende Kris Kras dag en vragen zich af wat Siënna dan voor spannend materiaal mee zal nemen.

Aan het eind van de workshop ruimt Siënna alles weer netjes op. Wees niet bang dat het huis onder de verf komt te zitten. De werkwijze Begrijpen met je handen focust op flow met een duidelijke structuur en regels, kinderen gaan hier hoog geconcentreerd aan de slag. De kunstwerken en observaties worden samengevoegd. Een bijzonder naslagwerk van sporen, ontdekkingen en uitspraken om gezamenlijk terug te kijken.

Wat wordt er van ouders verwacht?

Een vrije tafel of speelhoek in huis om met de kinderen aan/in te werken. Fijn om flow en concentratie te ondersteunen, dus geen tv en liever geen telefoon tijdens de workshop.

Wat biedt deze workshop:

    • 1 tot 1,5 uur workshop voor jonge kinderen (1,5-8 jr) en hun ouders. Eventueel te verlengen als serie voor 3 tot 6 keer.
    • Inclusief materialen en opruimen.
    • Professionele begeleiding van een atelierpedagoog volgens de werkwijze Begrijpen met je handen.
    • Doel is kinderen vertrouwen in hun eigen kunnen te geven en een positief gevoel van eigenwaarde.
    • Tips voor ouders: hoe kinderen te stimuleren in hun eigen creatieve proces.
    • Bij een langere reeks krijgen kinderen hun kunstwerken samengebonden in een persoonlijk boekje.

Wat kost deze workshop:

*Inclusief persoonlijke voorbereiding, materialen en tips/ tools voor ouders.

Eenmalige workshop

    • 1 kind €30
    • 2 kinderen €45
    • 3 kinderen €60
    • Meer kinderen in overleg.

Reeks workshops van 3 tot 6

    • Bij 3 workshops 5% korting op het totaalbedrag
    • Bij 6 workshops 10% korting op het totaalbedrag

*Tip: deel de kosten met vriendjes / buurtkinderen.

Meer over de atelierpedagoog:

Siënna Willemsen heeft de docentenopleiding beeldende kunst gevolgd aan de kunstacademie in Utrecht en heeft stage gelopen bij Atelier in de Koffer. In de werkwijze ‘Begrijpen met je handen’ vond ze haar plek binnen het kunstonderwijs. Ze ziet het als haar missie ruimte te creëren voor kinderen om te maken, met een focus op verwondering, het proces en een stevig intern kompas. Dit neemt ze mee in de kinderopvang en het buurthuis, waar zij met jonge kinderen werkt. Het raakt haar elke keer weer als zij een kind ziet dat durft te onderzoeken en te maken vanuit competentie en eigenwaarde.

Voor meer informatie, of mocht u een geschikte locatie weten in de regio Nijmegen, neem contact op via sienna.willemsen@gmail.com of bel/app 0636046319.