Castricum, mobiel atelier op aanvraag – Maaike Ebbinge

Atelierpedagoog Maaike Ebbinge is werkzaam in Castricum en omstreken. Ze kan op aanvraag een mobiel Kris Kras Atelier opbouwen en is op zoek naar een permanente locatie op een school, kdv of culturele instelling.

Als atelierpedagoog creëert ze een creatief raamwerk met ruimte en houvast voor onderzoek, verwondering en maakplezier. Ze werkt in musea, op scholen, op festivals met kinderen en volwassenen.

“Van iets maken, word je blij” (Bob Fosko)

Zelf maken is voor kunstenaar en kunstdocent Maaike Ebbinge een vanzelfsprekendheid. Als maker onderzoekt zij de wereld om zich heen en verwerkt deze van sieraad tot stempel, van breiwerk tot boek.

Maaike heeft een A6 kamishibai ontworpen, die in de Kris Kras Ateliers voor verhalen maken wordt gebruikt. Via haar website te bestellen. Japans verteltheater op zakformaat.

Maaike studeerde product- en sieraad vormgeving aan de Rietveld Academie en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, heeft grote liefde voor grafische druktechnieken en voltooide de opleiding tot Beroepskunstenaar in de Klas (BIK) aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam en is sinds 2020 gecertificeerd Atelierpedagoog.

Contact: info@studioebb.com