Utrecht Bibliotheek Neude – Janneke Treffers

Kris Kras Atelier in de Bibliotheek Neude in Utrecht is een serie van 8 workshops voor jonge kinderen onder de begeleiding van Janneke Treffers.

  • Op vrijdagen voor kinderen vanaf 1,5 jaar oud om 9.15 en om 10.45
  • Op zaterdagen voor kinderen van 1,5 tot 8 jaar oud om 10.00 en 11.30.
  • Adres: Bibliotheek Neude, Utrecht.
  • 8 keer op vrijdag of op zaterdag voor €120,- incl materialen.
  • Voor aanmelden of meer informatie kijk op de site van Janneke Treffers
Janneke is atelierpedagoog, pedagogisch begeleider, illustrator en moeder van twee kinderen, Ze werkt al meer dan 20 jaar met jonge kinderen. In de kinderopvang, op een behandelgroep voor kinderen met TOS, als creatief therapeut en als kinderyoga docent heeft ze altijd haar liefde voor het werken met kinderen en voor kunst en creativiteit kunnen combineren. Ze geniet ervan hoe kinderen de wereld om zich heen even kunnen vergeten en zich helemaal kunnen verdiepen in hun spel.
Bij het werk als atelierpedagoog is haar uitgangspunt altijd het kind zelf is. Ze biedt uitdagend en interessant materiaal aan zodat kinderen kunnen ontdekken en creëren. Ze begeleidt zonder oordeel en voegt toe waar het nodig is maar nooit dwingend of opvallend.
Janneke gaat graag mee in hun ontdekkingstocht en laat zich elke keer weer verrassen door de eigenheid en de creativiteit van het kind. Zelf ontdekken hoe iets plakt, beweegt of klinkt? Hoe kleuren mengen, hoe klei plat kan worden, hoe een toren blijft staan of hoe ergens licht door schijnt. In hun eigen tempo en vanuit eigen interesse, ontdekken de kleinsten de wereld om hen heen waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.