Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

start 1 jarige praktijkopleiding tot Atelierpedagoog

05/10/2022

€2500

Atelier in een Koffer biedt jaarlijks een 1-jarige opleiding tot Atelierpedagoog aan. In de opleiding tot Atelierpedagoog wordt vanuit een brede theoretische onderbouwing steeds weer de link gelegd met de praktijk. Je leert vanuit de werkwijze en visie Begrijpen met je handen hoe je een inspirerend aanbod kunt creëren en voor een rijk creatief klimaat kunt zorgen. Gedurende het jaar word je geadviseerd over het opzetten van een eigen kinderatelier of een atelierplek geïntegreerd in de klas of groep. Er is veel aandacht voor het aanleggen van een goed gesorteerde materiaal voorraad met geschikt gereedschap en er is materiaal om zelf mee te nemen. Een doorlopende opdracht is dat je tijdens dit jaar regelmatig creatief werkt met kinderen en in de opleiding opgedane kennis zowel qua vorm, communicatie en visie, inzet in je eigen praktijk.

banner-mail-web2

Inhoud
De volgende onderwerpen zullen onder andere aan bod komen en verdiept worden: communiceren met kinderen, draagvlak creëren bij ouders en collega’s, materiaal-kennis, -aanbod en opslag, documenteren, een repertoire opbouwen van 100 talen workshops, betekenisvol werken met thema’s, verschillende werkvormen voor grote of kleine groepen, omgaan met chaos en grenzen. Bij iedere bijeenkomst is er een klankbord uur met de mogelijkheid om situaties uit je eigen praktijk in te brengen en die in groepsverband te bespreken. Door deze ruimte voor uitwisseling komen veel voorkomende obstakels aan bod met mogelijke oplossingen, tips en ideeën. Er zal een grote diversiteit aan workshops worden aangeboden zodat je iedere keer ook zelf kunt ervaren en uitproberen. Gedurende het opleidingsjaar zullen er ook verschillende gastdocenten lezingen komen geven met praktische oefeningen. Dit zijn experts vanuit aangrenzende vakgebieden zoals bv pedagogiek, communicatie, muziek, creatief denken en techniek.

Voor wie
De opleiding is geschikt voor professionals die met (jonge) kinderen werken en/of een creatieve opleiding hebben afgerond, zoals pedagogen, leerkrachten van regulier – en speciaal onderwijs, vakdocenten, pedagogisch medewerkers en kunstenaars. De groep zal bestaan uit maximaal 12 personen. Naast de opleidingsdagen wordt er van de deelnemers verwacht dat zij in hun eigen praktijk opdrachten uitvoeren en documenteren. De focus in de opleiding ligt op het jonge kind en basisschoolleeftijd, maar het is zeker ook toepasbaar in voortgezet onderwijs of bij werken met ouderen.  Als voortraject dienen deelnemers eerst de 2daagse van Atelier in een Koffer te volgen, ter kennismaking met de werkwijze Begrijpen met je handen.

Locatie en Data
De opleiding zal jaarlijks plaatsvinden in het atelier van Atelier in een Koffer, Celebesstraat 80 in Amsterdam (naast NS station Amsterdam Muiderpoort).
De start is op woensdag 5 okt 2021. Het zijn in totaal 9 woensdagen, deze duren van 10 tot 17 u. Daarnaast zullen er 5 of 6 praktijkdagen zijn. Dat zijn dagen waarop deelnemers komen observeren bij Kris Kras Ateliers en bij elkaar.

Aanmelden en voorwaarden
Het is mogelijk om je aan te melden voor de opleiding in 2021 op de website van Atelier in een Koffer. De kosten bedragen € 2500 per persoon, inclusief materialen (à € 300) en reader. Bij boeking en betaling tot 2 maanden voor aanvang ontvang je een korting van € 50. Bij boeking met 2 personen ontvang je een korting van € 100 per persoon.

Gegevens

Datum:
05/10/2022
Kosten:
€2500
Evenement Categorie:

Organisator

Atelier in een Koffer

Locatie

Purperreiger
Celebesstraat 80
Amsterdam, Noord-Holland Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *